Tarot of the Little Prince

Dit deck is gemaakt vanuit liefde, licht en waardering voor alle ster reizigers op deze aarde. Ze is opgedragen aan jou.. toen je nog maar een klein kind was.

De kleine prins

Het verhaal van de kleine prins is geschreven door Antoine De Saint-Exupéry. Het is een klassiek verhaal voor kinderen vanaf één tot honderd en werd voor het eerst in 1943 gepubliceerd. Al generaties lang wordt het verhaal doorverteld en hebben de mensen de kleine prins in hun hart gesloten.

Het is een diepgaand verhaal over een piloot die midden in woestijn terecht komt. Hij ontmoet daar een hele kleine reiziger van de sterren, een geest die tussen twee werelden leeft, ver weg in de ruimte en van tijd.

In het proces van deze magische en onwaarschijnlijke vriendschap herontdekt onze verteller zijn eigen innerlijke kind. Wij als lezers worden uitgenodigd en geïnspireerd om hetzelfde te doen.

In ons leven op aarde hebben we een keuze. Dat veel lijkt op de piloot die kan kiezen door hard te werken en elke dag lang door blijft zwoegen om zijn defecte vliegtuig te repareren. Verlangend naar water voelt hij zich alleen in de woestijn, friemelend aan de bouten wordt de stress rondom tijd alleen maar groter. Gelukkig is er een lichtpuntje. Net als de kleine prins hebben we de keuze om een einde aan deze hectiek in het leven te maken.

Teken een schaap, praat tegen de bloemen kijk omhoog naar de sterren en je zult versteld staan van al dat moois. Koester deze beelden. Daarin vinden we de liefde voor onszelf. In ons hart ligt het antwoord wat ons doel op aarde is. De waarheid zal zich openbaren door naar de wijze woorden van de vos te luisteren; "e;Met je ogen zie je lang niet alles, alleen met je hart kun je écht goed zien."e;

De kleine prins vertegenwoordigd al het wonderlijke dat wij als "zogenaamde belangrijke volwassen mensen" maar al te vaak vergeten. We kunnen naar de sterren kijken om slechts deze kleine lichtjes te zien en proberen ze te tellen. of ze kunnen een blauwdruk voor ons worden. Wanneer we de tijd nemen en door goed te kijken zien we welke sterren zijn verlicht! Op één dag zal iedere ster zich met iemand op aarde verbinden. Blijf de herinnering aan elkaar koesteren door lief te hebben terwijl wij nog op aarde zijn.

Net als de kleine prins zijn we allemaal kwetsbaar en moeten we doorgaan maar wanneer je onderweg bent kijk dan altijd naar schoonheid, liefde en vriendschap op je levenspad. De kleine prins is een voortreffelijke herinnering van deze grote waarheid. Het biedt de mensen de mogelijkheid om op ieder moment in te checken en op zoek te gaan naar de diepere betekenis van het leven. De volwassen "grote" mens heeft de keuze om opnieuw te leren en te ontdekken. De tarotkaarten geven ons aanwijzingen op ons levenspad en bieden de mogelijkheid om daarvan gebruik te maken.

In dit deck vind je het tijdloze verhaal van de kleine prins. De achtenzeventig tarotkaarten worden op een magische manier weergegeven. Door met de tarotkaarten te leren werken wordt ons een kans gegeven om terug te kijken naar gebeurtenissen in ons leven. Het biedt ons de mogelijkheid om te begrijpen waarom we een bepaalde fase van ons leven moesten doorstaan en wat we hiervan geleerd hebben.  In dit proces hebben we de mogelijkheid om ons eigen "innerlijke kind" de kleine prins te ontdekken. Herinner en eer de schoonheid van de zonsondergang. Zorg net zo goed voor je vrienden als dat wat je voor de bloemen en planten doet.

In de tarot van de kleine prins wordt de kaartlezer als de belangstellende, van welke leeftijd ook de mogelijkheid gegeven om op zoek te gaan naar de universele waarheid en de lessen die gepresenteerd worden. Niet alleen door de tarotkaarten maar door Saint-Exupéry's tijdloze karakter. Hij geeft ons alle ruimte voor inspiratie door naar onszelf te kijken. Hoe zijn wij die "zogenaamde belangrijke volwassen mensen" geworden? Hoe kunnen we in eenheid staan en verbinding maken met onze geest en ons eigen licht ontdekken op onze reis vanaf de top naar de bergen tot aan de sterren ver weg in het heelal.

De wijze vos en de mysterieuze slang roepen; "Wat een woestijn mooi maakt is dat er ergens een put verborgen ligt," en wat de tarot zo mooi maakt is "in het diepst van het hart, zit een geheim verborgen." Dit geheim is de kracht van zelfbewustzijn en begeleiding. Om de taal van de kleine prins te gebruiken; "Kijk met je hart als je ogen zijn verblind."

Tarot is de sleutel om jezelf te ontdekken; "Dat alles wat mooi en waardevol is zichtbaar mag zijn." Lach en geniet in liefde van deze reis!

Bjorn Maaskant tekening Little Prince