Tarot of the New VisionArristara

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waar de Magiër naar kijkt? Of wat er achter de tronen van de koningen of koninginnen verborgen ligt? Duizenden enthousiaste mensen zijn bekend met de tekeningen van de Rider-Waite kaarten en deze tarot set draait nu precies de kaarten 180 graden om met een geheel nieuw perspectief.

De figuren en afbeeldingen van New Vision tarotkaarten zijn afgeleid van de Rider Waite tarotkaarten. Deze tarotkaarten zijn ontworpen en beschreven door Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith. De kaarten werden in 1909 voor het eerst gepubliceerd. Ondanks dat er vele figuren en symbolen op de tarotkaarten zijn afgebeeld is de Rider Waite Tarot zeer toegankelijk en behoort tot de meest bekende tarotkaarten. Een groot aantal kunstenaars hebben met hun eigen inbreng geprobeerd om nieuwe tarotkaarten te ontwerpen. Met als doel om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke afbeelding en betekenis van de kaarten te blijven.

Het is de kunstenaars Raul en Gianluca Cestaro gelukt om de New Vision Tarotkaarten met andere ogen te bekijken en te ontwerpen, die ten opzichte van de Rider-Waite tarot 180 graden zijn gedraaid. De kaartstijl is gedetailleerd en de inkleuring is nagenoeg hetzelfde als de originele Rider-Waite tekeningen. Eigenlijk zelfs iets zachter en met iets meer nuances. Interessant is ook dat de twee kaartmakers tweelingbroers zijn. Ze voelen elkaar heel goed aan.

ArristaraZoals al gezegd zijn de kaarten in een tegengesteld perspectief te zien. Zo zijn de mensen en de dieren niet langer meer zichtbaar van de voorkant maar kan je zien wat zij zien. Zo kunnen we verborgen voorwerpen, “elementen”, ontdekken en wat er zich voor en achter de figuren afspeelt en daardoor krijgen de kaarten een duidelijke betekenis.
Wanneer je op dit moment best goed om kunt gaan met de Rider-Waite tarot, is het misschien een mooie aanvulling om met The New Vision Tarot je kennis aan te vullen. Door de uitvergrootte ‘andere kant’ van deze kaarten krijg je een prachtige verdieping.

 

 

 

 

 

 

Tarot of the New Vision

 

Arristara ArristaraArristara